مشخصات کتاب بدانید من فاطمه هستم
نام : |
کتاب بدانید من فاطمه هستم |
مولف ، نویسنده : |
واحد پژوهش موسسه فرهنگی موعود عصر |
ویراستار: محمود سوری, مهدیه هادی |
انتشارات، نشر : |
کتاب جمکران |
تعداد صفحات / سایز و مدل : |
376 / رقعی, شمیز |
شابک : |
9789649738116 |
قیمت پشت جلد : |
210,000 تومان |
قیمت با تخفیف : |
200,000 تومان |
|
چرا قبر مطهر حضرت فاطمه زهرا و مخفی است؟
فلسفه اصلی مخفی بودن قبر حضرت زهران مربوط به وقایع و جسارتهایی که از طرف خلفای وقت و اطرافیان آنها به آن بزرگوار وارد شده بود میشود. در این زمینه نقل شده است که حضرت زهرا به زمانی که وقت رحلتشان نزدیک شد و در بستر به حالت احتضار به سر میبردند حضرت علی الله بر بالای بسترشان آمدند و بعد از صحبتهایی که با همدیگر کردند، حضرت فاطمه اجازه خواستند تا چند وصیت به همسرشان حضرت علی الله کنند. از جمله وصایای حضرت زهرا به به حضرت علی هم این بود که فرمودند: ای پسر عمو! اگر تا چند ساعت دیگر از دنیا رفتم، جنازه ام را شبانه تشییع کن و مراسم تشییع مرا اعم از غسل کفن نماز خواندن و دفن کردن باید در محیطی مخفی و پنهان انجام دهید و فقط به کسانی اجازه در تشییع دهید ک ظلم و جفا نسبت به من روا نداشته اند.
و حتی به قولی حضرت زهرا تصریح کردند که نگذارید ابی بکر و عمر بر من نماز بخوانند و در تشییع جنازه من شرک کنند.
در این مورد سید اسماعیل حمیری شاعر متولد ۱۰۵ متوفای ۱۷۰ هـ .ق) چنین سروده است.
و فاطمه قد اوصت بان لا يصليا عليها
و ان لا يدنوا من رجا القبر عليا و مقدادا
و ان يخرجو بها رويدا بليل في سكوت و في ستر
فاطمه وصیت کرد که آن دو تن که از آنان ناخشنود بود بر وی نماز نخوانند و به قبر او نزدیک نشوند و علی و مقداد شب هنگام با آرامی و در خاموشی و پوشیده از دیده ها او را به خاک سپارند.
حال بحث در این است که علت اجازه ندادن حضرت زهرا به شرکت نکردن دیگران در مراسم تشییع خود بیانگر چیست؟ يقيناً حضرت زهرا با این کارشان میخواستند بار دیگر همانند جریان فدک مبارزه جدیدی را با وصیت نامه سیاسی خویش شروع کنند که ضربه سهمگینی به حکومت وقت وارد سازند. حضرت فاطمه اطهر با وصیت خویش افکار خفته مردم مدینه را بیدار می ساختند و توجه آنان را نسبت به پایمال کردن حق خویش جلب میکردند.
از امام رضا الله درباره شیخین سؤال شد. فرمودند:
ما یک مادر نیکوکار داشتیم که وقتی از دنیا رفت از آنان خشمگین بود. ما راضی نمی شویم تا او از آنان راضی شود.
از عبدالله بن حسن نیز به همین تقریب نقل شده است. بدین ترتیب روشن می شود که حضرت زهرا به آن بانوی مطهره معصوم که خداوند از خشنودی او خشنود می شود و از خشم او خشم میگیرد با این موضع آگاهانه اش به همگان در تمام تاریخ فهمانید که
این قضیه یک مسئله شخصی نبود؛ بلکه قضیه اسلام، دین و تجاوز به حریم خدا و رسول خدا ، حق انسانیت و اسلام مجسم در او بود؛ زیرا هدف از تجاوز به حریم حضرت زهرا ، جلوگیری از ایشان در دفاع از امامت بود. امامت قوام دین است و یک تصمیم الهی قاطع و حق امت مسلمان و حق همه انسان ها، حضرت زهرا به پس از آنکه از آن دو، اقرار صریح گرفت که تعدی و تجاوز نسبت به او تجاوز به ساحت پیغمبر اکرم و در نتیجه تجاوز و جسارت به حریم ملکوتی پروردگار است و او حق ندارد که چنین متجاوزی را مورد عفو و گذشت خود قرار دهد و با بیان این جمله که از اینان نزد رسول خدا شکایت خواهد کرد، آنان را از این حقیقت آگاه کرد و به این ترتیب حضرت زهرا با پس از این آن موضع کوبنده خود را اتخاذ کرد. سپس برای آنکه به مردم گفته نشود که حضرت زهرا ه پس از آن به خویشتن بازگشت یا به فلانی پیغام داد که از آنان راضی شده است، وصیت کرد که شبانه دفن شود و از آنجا که مبادا ادعا شود که چون دفن شبانه سنت است و ناراحتی حضرت زهرا از آنها کم رنگ شود. حضرت وصیت کردند که بر جنازه اش حاضر نشوند و بر پیکرش نماز نگزارند و قبرش پنهان بماند. آنها نیز کوشیدند چند قبر را نبش کنند تا به جنازه حضرت دست یابند و بر او نماز گزارند؛ اما حضرت علی الله مانع آنها شدند. در بعضی از منابع آمده: فاطمه از علی الله به خدا و رسولش پیمان گرفت که جز ام سلمه ام ایمن، فضه، حسنین ، سلمان، عمار، مقداد، ابوذر و حذیفه کسی بر جنازه حضرت حاضر نشوند؛ اما مخفی ماندن قبر فاطمه ه تا امروز و عدم قدرت احدی بر شناخت دقیق آن محل برهانی درخشان بر روی گردانی زهرا به از آنان است. تمام شواهد تاریخی صحیح و معتبر بر کذب پندار تحریف کنندگان تاریخ و دشمنان حق تأکید دارد.
بدین ترتیب روشن میشود که حضرت زهرا حتی مرگ و تشییع جنازه اش را وسیله جهاد و مبارزه در راه خدا و برای خدا و دین و در راه توضیح حقایق برای نسل ها قرار داد. نتایج این مبارزه از همان لحظه های اول آشکار شد. روایت شده به محض انتشار خبر دفن زهرا ا مردم ناله و فریاد سر دادند و همدیگر را سرزنش کردند کسی گفت پیامبرتان فقط یک دختر در میان شما گذاشت این دختر میمیرد و دفن میشود؛ ولی احدی از شما نه در وفات و دقت حاضر است و نه در نماز بر جنازه اش و هیچ کدام قبرش را نمیشناسید تا آن را زیارت کنید؟
امیر المؤمنين با عمل به وصیت حضرت زهرا اذهان جامعه را دچار شک و تردید کردند و مشروعیت خلیفه را زیر سؤال بردند و مظلومیت حضرت زهرا را بیشتر آشکار ساختند و این سؤال را همیشه برای همگان مطرح کردند که چرا قبر حضرت زهرا به مخفی مانده است؟ بدین طریق زمانی که ایشان از دنیا رفتند مردم سراسیمه به خانه حضرت زهرا ه می آمدند و منتظر بیرون آمدن جنازه بودند که حضرت علی اله به ابوذر فرمودند: برو و با صدای بلند اعلام کن که برگردند؛ زیرا تشییع جنازه دختر رسول خدا امشب صورت نمی گیرد و به تأخیر افتاده است.
مردم که متفرق شدند حضرت علی الله با کمک اسماء بدن حضرت را غسل و کفن کردند و در نیمه شب با عده ای از نزدیکان و یاران خویش که عبارت بودند از سلمان ابوذر مقداد عمار و چند تن دیگر به همراه حضرت علی جنازه دختر رسول خدا را شبانه تشییع کردند و شبانه به خاک سپردند و حضرت علی الله قبر حضرت فاطمه ام را هم سطح زمین کردند و حتی روایت شده در چند نقطه در بقیع»، حضرت قبر درست کردند تا دشمنان متوجه نشوند که قبر حضرت فاطمه به کدامیک است و این راز مخفی ماندن قبر حضرت فاطمه برای همیشه مانده است و کسانی هم که حضور داشتند. دیگر، بعدها محل اختفای قبر حضرت فاطمه را بیان نکردند.